Bekerronde 1 : de regels

Zaterdag staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma. In die eerste ronde speelt iedere ploeg , behalve Ancris dat vrijgeloot is, een heen- en terugwedstrijd. De acht ploegen die over de twee wedstrijden gezien de meeste punten halen gaan samen met Ancris naar de volgende ronde.

 • Wanneer over de twee wedstrijden geteld de totaalstand een gelijkspel inhoudt, is de winnaar de ploeg met de meeste uitdoelpunten.
 • Wanneer de standen exact gespiegeld zijn dan geeft ook deze regel geen uitsluitsel. In dit geval, en alleen in dit geval worden er strafschoppen genomen.

De zes beste verliezers van ronde één mogen ook overstappen naar de tweede ronde. Die verliezers worden gerangschikt volgens de volgende regels :

   1. Behaalde punten (aflopend)
   2. Gewonnen wedstrijden (aflopend)
   3. Goals verschil (oplopend)
   4. Goals gescoord (aflopend)

Zou er na het toepassen van deze regels nog geen uitsluitsel zijn dan worden de bijkomende stijgers bepaald door lottrekking.
Het bestuur van MVVcV wenst alle clubs en scheidsrechters een sportieve en succesvolle bekercompetitie toe.

 

1 Reactie on “Bekerronde 1 : de regels

 1. goeiemiddag mijnheer de voorzitter,
  een reactie op de rode kaart va Fabian Wijshof.
  ik zie dat Fabian één speeldag schorsing heeft gekregen omwille van zijn rode kaart vorige week op Kotem.We hebben 55minuten met 10 tegen 11 gespeeld en zijn door deze rode kaart al gestraft omwille van nummerieke minderheid,waarom volgt hier dan nog een week schorsing voor?het was trouwens een heel sportieve wedstrijd en fabian maakte een onnodige handsbal,in de geest van de wedstrijd kon er geel gegeven worden maar het reglement zegt dan rood,de scheids vertelde me achteraf als ik geen controle(sylvain)had dan bleef het bij geel.Daarop krijgt de club nog een boete wegens geen verontschuldiging bij de scheids,speler fabian is na de wedstrijd nog de scheids een hand gaan geven en heeft hem nog gezegd dat hij een goede wedstrijd heeft gefloten,moet hij dan ook nog zeggen”sorry voor het handspel?de boete vind ik als speler coach een beetje erover een ook de extra week schorsing had mijns inziens anders gekund,misschien een tip voor in de toekomst
  grtjs van een beetje ontgoochelde joel

Comments are closed.