Corona of geen corona MVVcV wordt 50 !

De Maaslandse verstandhouding wordt 50 jaar en daar kan zelfs het coronavirus niks aan doen ! Op Zaterdag 23 januari 1971 kwamen de vertegenwoordigers van 11 VeteranenClubs samen in het Casino van Eisden . Het initiatief kwam van ene J. Grosemans , toenmalig secretaris van Veteranen Patro Eisden. Op die eerste vergadering, exact 50 jaar geleden, werd unaniem beslist om over te gaan tot de oprichting van “De verstandhouding der maaslandse veteranenclubs”.
Vandaag 50 jaar later moeten wij J. Grosemans eren en danken. Hij heeft nooit geweten dat zijn initiatief uitgegroeid is tot één van de topcompetities in Vlaanderen.
Ter informatie hieronder een lijstje van alle clubs die op die beruchte eerste vergadering aanwezig waren. Allemaal namen die ons vertrouwd in de oren klinken, behalve de eerste !!! K. Kabajeb VV !!! Echt nog nooit van gehoord , nochtans verwijst de “K” voor de de vreemde naam “Kabajeb” naar Koninklijke . Dat wil zeggen dat het om een voetbalvereniging gaat die in 1971 al 50 jaar bestond !!! Zijn er mensen die meer weten over deze vereniging ? Het bestuur is zeer geïnteresseerd !

K. Kabajeb V.V.
Rekem Vriendenkring Veteranen
V.V. Verbroedering Maasmechelen
Blijf Jong Dilsen
Dorne Flandria Opoeteren
Fortknallers Molenbeersel
Veteranen Ophoven
Vrij Vooruit Reselt-Rotem
V.V. Waterloos Neeroeteren
Stijf en Stram Stokkem
V.V. Patro’s “V.D.S.”
Rap en Knap Lanklaar was verontschuldigd.