Topscheidsrechter Vandevenne stopt met fluiten voor de Maaslandse Veteranen !

Pieter Vandevenne is een bekende naam in de scheidsrechters-wereld. In de negentiger jaren was hij een van de topscheidsrechters in België. Belangrijke wedstrijden in eerste klasse, bekerfinales maar ook wedstrijden op Europa league- en zelfs Champions League niveau staan er op zijn CV. Pieter was de laatste jaren scheidsrechter in onze Maaslandse Veteranencompetitie maar heeft nu besloten om zijn scheidsrechterstenue en fluitje definitief op te bergen. Spelers en bestuursleden van de veteranenclubs betreuren de beslissing van Pieter maar respecteren zijn keuze. 

LogoLanklaar
LogoUSSA
tilcas
logo dilsen
StingLogo
K. Boorsem sport
RekemSport
PoolKeroma
cafeflipper
herenstraat-150x150
RekemVV
logo75
Logo-Vets-Kon-kleur
italobelga
kotem
LogoLanklaar LogoUSSA tilcas logo dilsen StingLogo K. Boorsem sport RekemSport PoolKeroma cafeflipper herenstraat-150x150 RekemVV logo75 Logo-Vets-Kon-kleur italobelga kotem
In 2002 was PVDV “hot news” in België. In dat jaar werd hij op basis van het bereiken van een leeftijdsgrens verplicht om te stoppen met fluiten. Hij kreeg geen wedstrijden meer toegewezen. Pieter ging daar niet mee akkoord en spande een rechtszaak aan tegen de KBVB. In 2008 oordeelde de rechtbank dat het reglement dat scheidsrechters een leeftijdsgrens van 45 jaar oplegt, onwettig is !

Vandevenne was ondertussen noodgedwongen overgestapt naar het Limburgse liefhebbersvoetbal. In 2012 stapte hij van de liefhebbersbond over naar de Maaslandse Veteranencompetitie . Met succes . Veteranenclubs voelden zich vereerd met de aanwijzing van Mr. Vandevenne voor een van hun thuiswedstrijden. Die wedstrijden werden dan geleid  zoals een wedstrijd tussen veteranenteams moet geleid worden : onpartijdig, met kennis van zaken, streng maar rechtvaardig.
PVDV heeft het talent om, zonder de hulp van lijnrechters,  95% ,van de buitenspelsituaties correct te beoordelen. Na de wedstrijd is Pieter Vandevenne ook steeds bereid om zijn beslissingen toe te lichten.
Wij spelers van de Maaslandse Veteranenclubs danken scheidsrechter Pieter Vandevenne voor zijn jarenlange bijdrage aan het veteranenvoetbal, en wensen hem nog vele levensjaren toe vol van geluk en goede gezondheid.