Meervoudig kampioen Veteranen Vlijtingen (voorlopig) niet meer in Maaslandse Verstandhouding.

“We gaan dit jaar niet inschrijven ” was de korte boodschap van Jean Mengels aan Noël Jacobs  in een kort telefoongesprek. Meteen het voorlopige einde van een succesverhaal  in de MVVcV-geschiedenis. Veel MVVcV-volgers denken dat FC Herenstraat de club is met de meeste titels in hun prijzenkast maar dat klopt niet. Vanaf 1989 , het jaar dat VL Vlijtingen aansloot bij de Maaslandse  Verstandhouding tot vandaag zijn het de Haspengouwers die de meeste kampioenstitels in de wacht sleepten. Het is duidelijk dat het afhaken van VL Vlijtingen een groot verlies is voor de MVVcV-gemeenschap. Maar er is hoop. Voorzitter Jean Mengels van VLVl sloot niet uit dat zijn Club na een sabbathjaar toch terug in de Maaslandse Veteranencompetitie zou kunnen verschijnen  !

 

 

In de archieven van het MVVcV vinden we de clubnaam Vlijtingen voor de eerste maal terug in het jaar 1989. De club van oprichter en Voorzitter Jean Mengels draaide daarvoor al enkele jaren mee in het circuit van vriendschappelijke wedstrijden. (Later meer)