Derde van Bekerreeks 2 nu al zeker van plaatsing ?

De Algemene Vergadering van het Maaslands Verbond heeft het voorstel om opnieuw een uitgebreide bekercompetitie in te voeren met volstrekte meerderheid goedgekeurd. Een prima zaak , in het afgelopen seizoen hadden de meeste clubs immers te veel gaten in hun kalender. Door de extra bekerrondes krijgen alle clubs er dit seizoen minimaal 10 wedstrijden bij. De eerste twee van iedere bekergroep samen met de twee beste derden gaan door naar de volgende ronde.

Door het late wegvallen van USSA Flipper en de beslissing van het bestuur om aan de geplande bekerwedstrijden van USSA al een forfaitscore toe te kennen gaat de toekomstige derde uit reeks twee al zes punten en een doelpuntensaldo van 10 – 0 hebben behaald zonder een wedstrijd gespeeld te hebben! Voor de derde uit de andere twee reeksen gaat het moeilijk om niet te zeggen onmogelijk worden om beter te doen.

Het duurt nog even voordat de eindrangschikkingen in de bekergroepen kunnen opgemaakt worden. We zijn er dan ook van overtuigd dat het bondsbestuur deze tekortkoming in het reglement zal wegwerken.