Bekercompetitie: “onduidelijkheid troef”

Het MVVcV-bestuur meld op haar website dat er wijzigingen zijn aangebracht in de spelregels van de bekercompetitie :
“In de bekercompetitie reeks 1 en reeks 2 is er in beide reeksen een ploeg weggevallen. Beide ploegen die vrij zijn krijgen een forfait van 2-0, anders hebben zij geen kans om door te stoten naar de beste tweede van de drie reeksen” .

Het bericht maakt de verwarring alleen maar groter. Aanvankelijk zouden de eerste twee van elke reeks samen met de twee beste derdes doorstoten naar de volgende ronde. In het MVVcV bericht is er sprake van de beste tweedes van iedere reeks !

De drie reeksen bestaan uit een ongelijk aantal ploegen. Reeks 1 en 2 bestaan uit 5 ploegen, reeks 3 bestaat uit 6 ploegen. Omwille van die ongelijkheid is het niet zo eenvoudig om de twee beste derdes aan te duiden. Het toekennen van een 2-0 winstmatch aan de twee ploegen die vrij zijn lost het probleem niet op, integendeel , het geeft al een voorsprong van twee winstmachen en een doelpuntenverhouding van 4-0 op de derde uit poule 3.